Blog:

Goede voorbereiding op het BOA-examen

Leestijd: 2 minuten

In dit blog bespreken we hoe je een goede voorbereiding op het BOA-examen kunt doen.

Is het BOA-examen moeilijk?

Dit antwoord is natuurlijk voor iedere collega verschillend en lastig om eenduidig te beantwoorden. Wat je kunt doen is je goed voorbereiden op het BOA-examen. Hieronder beschrijven wij een aantal stappen die je kunt nemen voor een goede voorbereiding op het BOA-examen.

Studeren voor het BOA-examen

Uiteraard zul je het lesmateriaal moeten bestuderen. Zorg ervoor dat je alle onderwerpen begrijpt die in het BOA-examen zullen worden getoetst. Lees daarnaast ons studiemateriaal zorgvuldig door en maak aantekeningen van de belangrijkste informatie.

Samenvattingen van lesstof voor het BOA-examen

Uit ervaring weten we dat veel BOA’s onze hand-outs gebruiken als studiemateriaal. Deze hand-outs zijn speciaal geschreven aan de hand van relevante thema’s en vormen een naslag voor je studie. We zien dat jouw collega’s er gegereld voor kiezen om de hand-outs door te nemen en daarna de toetsen en proefexamens te maken. Dit is een populaire handelswijze bij collega’s die hercertificeren. De hand-outs bieden een compacte uitleg van de belangrijkste onderwerpen die in het BOA-examen worden getoetst. Bovendien zijn de hand-outs gratis te bekijken op ons online opleidingsplatform. Dit maakt ze toegankelijk voor iedereen die zich voorbereidt op het officiële BOA-examen.

Oefentoetsen voor een goede voorbereiding op het BOA-examen

Het maken van oefenexamens is ook een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op het BOA-examen. De oefenexamens duren 90 minuten, net als het officieel ExTH-examen en geven je een goed beeld van hoe het officieel examen eruit zal zien. We maken de oefenexamens zo realistisch mogelijk door dezelfde omstandigheden te creëren als tijdens het echte examen. We raden je aan dit ook te doen. Zet bijvoorbeeld je telefoon uit en zorg ervoor dat je geen afleiding hebt. Onze toetsen zijn speciaal ontworpen om je voor te bereiden op het BOA-examen. De toetsen hebben geen tijdslimiet, dus je kunt rustig je antwoorden overwegen en controleren. Maak dus eerst de toetsen en dan de examens.

Slaag voor het BOA-examen!

Neem de tijd om elke vraag zorgvuldig door te nemen. Weet je niet direct het antwoord, parkeer de vraag en maak deze voordat je definitief het examen afsluit. Als je bovenstaande stappen volgt, zul je beter voorbereid zijn op het BOA-examen en hoger scoren. Veel van je collega’s die het boa-examen moeilijk leken te vinden, haalden uitstekende resultaten met deze stappen.

Als je tijdens of na je voorbereiding nog vragen hebt, neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder! Voor nu veel succes met de voorbereiding van jouw examen!

Gratis oefenen?

Wil jij weten of onze trainingen passen bij jouw leervragen? Probeer dan gratis ons oefenexamen!

Chat gratis 24/7 met docent Rob!

Virtueel docent Rob Ai wordt steeds beter! Vraag hem 24/7 al jouw leervragen. Klik rechtsonderin op Rob om een gratis chat te starten.